Alleen maar leuke dingen doen en tóch een serieuze boterham verdienen…

Alleen maar leuke dingen doen en tóch een serieuze boterham verdienen…

‘Ik heb een Hotelschoolachtergrond en verschillende leuke jobs in loondienst gehad voordat ik mijn échte passie achterna ging’, vertelt Matthijs de Korver, oprichter en eigenaar van Aligoté Catering & Events, een 10-koppig bedrijf dat zich richt op exclusieve party- en eventcatering en alles meer wat komt kijken bij de organisatie van een stijlvol, geslaagd evenement. Focus ligt op de mediterrane en oosterse keuken. ‘Het klinkt als een cliché, maar ik heb gewoon van mijn hobby mijn werk gemaakt. En wanneer we dan zoals laatst in een oude scheepsloods tussen de oude fietsen een uitgebreid diner mogen verzorgen vanuit een geïmproviseerde keuken met maar twee stopcontacten op een tafel gebouwd van planken en schragen, dan stroomt er puur geluk door mijn aderen. En dat terwijl de gasten zich aan een chique gedekte tafel vermaken.’

Alleen maar leuke dingen doen
‘Ik ben in 2012 van start gegaan. Dat was ook precies het jaar waarin ik besloot dat ik alléén nog maar leuke dingen wilde doen. Mijn diploma’s had ik al in the pocket en ik startte hier en daar met cateren. In het begin voor familie, toen voor vrienden en al snel nam het een vlucht. Kijk, wanneer je een restaurant begint dan kamp je direct met grote, initiële investeringen. In het vak van cateraar is dat natuurlijk niet zo, je kunt bij wijze van spreken vanuit huis beginnen, waardoor je met minimale kosten kunt starten. Daarnaast hoef je in het hoogseizoen niet, net zoals veel restaurants, 7 dagen per week open. En dat is dan wel weer lekker voor de balans tussen werk en privé’, vertelt Matthijs enthousiast.

Kwaliteit en focus
‘Ik richt me op het hogere segment: voor een gevuld eitje of harinkje op toast moet je niet bij mij zijn. Wel voor krokant gebakken kalfszwezerik of een crostini van Turks brood met gerookte zalm en mierikswortel. Om maar een voorbeeld te noemen. Waar we enkele jaren terug alleen gevraagd werden om het eten te regelen, wordt er nu ook steeds meer om verzorging van het totale evenement gevraagd. Dat gaat van het uitzoeken van wijnen, hangtafels en stoelen tot het coördineren van tot de belichting en de muziek of het amusement van die dag of avond. Kwaliteit staat voorop, bij alles wat we doen.’

Korte lijnen, prettig contact
‘Ik woon in het prachtige Friesland alwaar ik op verschillende locaties als cateraar betrokken ben. Sinds 2015 verzorg ik evenementen in Yacht Club Heeg, daarnaast heb ik het exclusief cateringrecht in de prachtige Molen de Korenaar in Sexbierum én ik verzorg diverse partijen in De Pollepleats. En dan verzorg ik natuurlijk nog evenementen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Mijn bedrijf is in een korte tijd flink gegroeid en ik heb, zeker nu ik met personeel werk, meer behoefte aan fiscale expertise. En dan zit je bij kantoor Van der Wiel gewoon heel goed, omdat zij zich volledig richten op accountancy, belasting en advies. Ik ken Gert van der Wiel al ruim 13 jaar en dat maakt het contact ook gemakkelijk. Het klinkt misschien wat pathetisch, maar ik gun iedereen het gevoel dat ik heb wanneer ik ’s morgens wakker word, omdat doen wat je het liefste doet gewoon ontzettend gelukkig maakt.’